Veldhoven, Renovation 48 appartements

This project concerns 2 residential blocks of each 24 apartments in the district Zonderwijk. Both on the inside and outside will be thoroughly addressed. Housing Aert Swaen has opted to go through the project through an open planning process. This means that residents in a very early stage will be involved in the planning. Residents can contribute ideas and discuss solutions because they experience experts the dwellings and their living environment know best, partly for that reason there is a sounding board called in life.

The renovation of the apartment buildings in Veldhoven is in full swing. The building to the Muller Avenue is complete with the new thermal envelope. The new balconies with its steel construction and the aluminium doors are placed. Currently working on getting the façade with the distinctive, aluminium cladding, for this project. These are by Alucol anodized slats in 5 different colours. The Victoria Avenue runs in the planning behind the Muller Avenue to, here's the demolition ready, steel construction for putting up the balconies and sets made with the set frames the thermal envelope.

Compared to the contract there are ancillary works. Inside the apartments would initially little work is carried out. We now have to maps all walls plastering, to replace the complete switchgear and on the 2nd and 3rd floors to make a sound-absorbing floor.

Inspirations

Applied in this project

  • Brushing
  • Anodising
  • Grinding
  • Nanodising
  • Colouring
  • Polishing