Supreme Court of the Netherlands, Den Haag

The new building for the Supreme Court of the Netherlands is realized in the historic Centre of Den Haag. In addition to an office and courthouse (approximately 15 000 m2 floor area) with public facilities, the project has an underground garage with 55 parking spaces. The building consists of a large glass volume with 15.000 m2 brushed anodized aluminum T - profiles. These anodized profiles are a contribution to the special appearance of this building.

project Details:

Building costs:> 30 million

Market: Government, Offices

Size: 10,001 projects - 30,000 m2

Other: Special sustainable project

Client: Government Buildings Agency, Den Haag

User: The Supreme Court of the Netherlands, Den Haag

Architect: Claus en Kaan architects, Rotterdam

Structural Engineer: ARUP, Amsterdam

Construction period: 26 months

Delivery date: November 2015


Applied in this project

  • Brushing
  • Anodising
  • Grinding
  • Nanodising
  • Colouring
  • Polishing