Steigereiland

The building is located on the water on the head of the steigereiland, take the first right after the first building the Enneüs Heermabrug if one drives onto the IJburg. It is a multifunctional building, which consists of 2 wings of respectively 4 and 5 floors in a parking garage. Between the two wings is the full length a 14 meter high atrium designed. The two buildings are connected by bridges and along the atrium.

The facades of the building are equipped with ceiling glass panels in combination with By Alucol brushed and Alnecolan C5 black anodized, aluminum panels. The plants are developed from the sustainability vision. By means of cold/heat storage in the soil, connection to district heating and application of LED lighting is aimed at the most effective solutions concerning energy consumption, CO2 emissions, operating costs and maintenance.

Gross floor area: 12.370 m2 Office, 2.790 m2 parking

Inspirations

Applied in this project

  • Brushing
  • Anodising
  • Grinding
  • Nanodising
  • Colouring
  • Polishing